Скільки сушити макарони?
Ось, наприклад, локшину та вермішель сушать при температурі близько 70 градусів протягом 30 хвилин. А довгі трубчасті макарони сушать при температурі близько п'ятдесяти градусів протягом шістнадцяти-тридцяти годин. Під час процесу вироби втрачають не тільки вологу, але ще й зменшуються в розмірах.
Духову шафу нагріти в режимі конвекції до 35-40 градусів, помістити в неї свіжу пасту та підсушити протягом 30 хв. Висушену пасту зберігайте у герметичному посуді зі скла близько 1 місяця. Згадані вище малтальяті для бульйону – це саме той формат, якому необхідна сушка.
У холодильному пристрої На період до 5 діб домашню локшину можна відправити на зберігання в холодильник, у трохи підсушеному стані (сушити лише близько 40 хвилин). Для заощадження продукту відмінно підійде якась герметична упаковка.
Фігурну пасту сушать розклавши в один шар на деко застеленому пергаментним папером. Перед сушінням пасту обов'язково потрібно присипати борошном, і сушити її краще на свіжому повітрі, в тіні. Сушіння пасти займає від 24 до 36 годин. Готову пасту найкраще зберігати у скляних банках.