Скільки солі в солоному оселедці?
Оселедець солоний – консервований продукт з промислової риби сімейства оселедцевих. У народі ця риба більш відома як оселедець. Ступінь солоності коливається від слабосоленої (1,5 – 3,5% солі від маси риби) до крепкосоленої (у такій консерві вміст солі досягає 9 – 11%).
Відомо безліч способів домашнього засолення оселедці. Базовий спосіб – посол у розсолі. на 1 кг свіжої риби знадобиться 6 столових ложок великої солі (без гірки), 2 столові ложки цукру, кілька великих лаврових листків, 10-15 горошин чорного перцю та 1 літр води.
Навіть здоровим людям не варто зловживати солоним оселедцем. Адже 100 г солоною оселедця містить 6,3 г солі.
складові
- 2 оселедця;
- 1 літр води;
- 2 столові ложки солі;
- 1 столова ложка цукру;
- 3–4 лаврові листи;
- чорний перець горошком, перець запашний і гвоздика – на смак.
Apr 6, 2017