Скільки можна їсти салат?
салати із сирих овочів або фруктів можуть зберігатися 18 годин, після заправки – лише 12; салати з додаванням м'яса, птиці, копченостей – 18 годин (після заправки – 12); салати і вінегрети з варених овочів – 18 годин (після заправки – 12); 2 Jan 2022
Незаправлений салат може простояти у холодильнику до 18 годин, але краще давати йому не більше 12, так безпечніше.
До 12 години в холодильнику і вдвічі менше при кімнатній температурі — лише 6 годин. Термін придатності олів'є збільшується, якщо зберігати його у сухому вигляді, без заправки. Тоді при температурі від +2 °C до +6 °C салат залишатиметься свіжим протягом 18 годин.
Тому салати відносяться до швидкопсувних харчових продуктів. Їх рекомендують зберігати у холодильнику при температурі +2…+6 градусів. Салати із сирих овочів та фруктів можна зберігати 18 годин, після заправки – 12 годин.