Що буде, якщо покласти яйця в гарячу воду?
Якщо опустити яйце в киплячу воду, то його зовнішні шари нагріваються швидше, і поки центр жовтка стане щільним, білок і верхні шари жовтка безнадійно переваряться. На смак буде не дуже, та й запах теж не відрізнятиметься делікатністю.
Вода не повинна сильно кипіти, щоб білок не став гумовим. Для більшої точності можна класти яйця вже в киплячу воду: тоді яйце круто буде зварене за 10 хвилин, у мішечок – за 6-8 хвилин, некруто – за 5 хвилин.
Вирішальний фактор у питанні швидкого і легкого відділення шкаралупи від білка – температура. Щоб яйця добре чистилися, вони мають добре охолонути. Тримайте зварені яйця протягом 15 хвилин у холодній воді, а краще залиште їх у холодильнику на ніч.