Чим вермішель відрізняється від спагетті?
Вермішель – Тонка паста до 2 мм завтовшки. Спагетті – Найвідоміша тонка паста, відрізняється довжиною до 50 см. Лінгуїне – довга, тонка, трохи сплющена паста.
Паста – це і загальна назва для виробів з борошна та води, і назва однієї зі страв італійської кухні. У свою чергу, макарони – лише різновид пасти – такі тонкі та довгі трубочки, порожнисті всередині.
Пасту роблять із твердих сортів пшениці, а макарони – З м'яких. Іноді це навіть не біла мука сорту екстра, а більш дешева, сіра, першої чи другої категорії. Тому макарони в відмінність від пасти злипаються між собою: у м'яких сортах пшениці більше клейковини, через яку це відбувається.