Чим можна замінити пектин для варення?
Замінити пектин можна тільки агаром, оскільки він на відміну від желатину не має яскраво вираженого смаку. Водночас пектин можна використовувати замість желатину, і його функціональні характеристики будуть нітрохи не гіршими.Oct 23, 2020
Чим відрізняється пектин від агар-агару? Агар добувають із водоростей, а пектин – із фруктів і ягід. Агар не має смаку і запаху, надає продуктам щільність, а пектин м’яку, тягучу консистенцію.
Пектин для застосування в харчовій і фармацевтичній промисловості – очищений полісахарид – отримують кислотною екстракцією з цитрусових (лайм, лимон, апельсин, грейпфрут), яблучних вичавок, жому цукрового буряка, морської трави або ж із кошиків соняшнику.
Наприклад, желатин дає щільну текстуру, а пектин більш тягучу. Використання і желатину, і пектину дасть змогу отримати більш кремоподібну текстуру.